• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

«Година землі» 2021


  27 березня Національний природний парк «Зачарований край» підтримав світову ініціативу та долучився до акції «Година землі».
27 березня пройшла Всесвітня кампанія «Година землі», в рамках якої з 20:30 до 21.30, люди у всьому світі вимкнули світло на 1 годину, як символ стурбованості за майбутнє планети та єдності у бажанні захистити природу.
     «Година Землі» - це Міжнародна й найглобальніша екологічна акція нашої планети.
Кожної останньої суботи березня, в один і той же час, люди із різних куточків світу, вимикають світло та різні електричні прилади своїх будівель.  Метою акції є — максимальне привернення уваги суспільства до зміни клімату нашої планети та проблем екології в цілому.
     Насамперед, це — символічна акція дбайливого відношення до природи, заклик до рішучих дій у збереженні клімату.
     Вперше ідея вимкнути світло на одну годину, з’явилась у організаторів всесвітнього фонду дикої природи (WWF) у Сіднеї в 2007р.
На сьогоднішній день, це — найбільш масова екологічна акція на планеті Земля. В ній беруть участь понад 2 млрд людей по всьому світу із 188 країн.
     «Година землі» — це один, хай і маленький жест, який показує, що ми цінуємо ті ресурси, які маємо, і розуміємо свій вплив на навколишнє середовище
     8760 годин на рік, ми витрачаємо на себе і лише одна з них - «Година землі». Час задуматись в якому світі ми живемо.
Тож давайте разом дбати про навколишнє середовище.
     Національний природний парк «Зачарований край» закликав усіх небайдужих приєднатись до даної акції. Були залучені діти Підгірнянської ЗОШ  І – ІІ ступенів, які в свою чергу підготували малюнки до даної акції. Також, співробітники нашого парку в онлайн режимі підтримали цю акцію.
     Від нас у цей день потрібно було  зовсім мало, всього лиш вимкнути світло на одну годину. Цим ми виявили свою небайдужість до екологічних проблем. 
     Навіть за умов глобального локдауну, кожен із нас має можливість допомогти навколишньому середовищу. Де б ми не були, ми можемо присвятити годину Планеті та нашому майбутньому.
Ця година дійсно може врятувати, бо усе починається з малого. Прості кроки - важливі зміни! І вони у наших руках