• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

Здоровий спосіб життя Іршавських гімназистів: добре харчування, міцне здоров’я та відмінний відпочинок у НПП «Зачарований край»!


Надворі осінь і саме у цей жовтневий період у школах прийнято проводити різноманітні заходи цієї тематики: «Осінь золота», «Дари осені», «Осінні пейзажі» тощо. У Іршавській гімназії у жовтні проводиться місячник шкільних бібліотек «Шкільні бібліотеки – за здоровий спосіб життя». 
До місячника у гімназії долучилися молодші школярики: учні 3А класу виготовили аплікації та намалювали малюнки. Варто зазначити, що поняття «здоровий спосіб життя» вміщує як здорове, правильне харчування, так і здоровий, фізично та інтелектуально, спосіб життя: це – заняття спортом, успішне навчання, особиста гігієна, а також відпочинок на природі, у лісі або на свіжому повітрі. 
Один з гімназистів 3А класу Молнар Артем виготовив саморобну книжечку про своє розуміння ведення здорового способу життя – відпочивати на природі, берегти її та любити. Книжечка під назвою «Маленька книга про велику любов до природи» містить вірші про природу, загадки, цікаві факти про природу нашого краю, а також правила поведінки у лісі, зокрема про умови перебування у лісі національного природного парку «Зачарований край».
У книзі вклеєна книжечка про лікарські рослини НПП «Зачарований край» та загадки про диких тварин, які живуть у лісах парку. Класний керівник 3А класу Куцик Марія Іванівна нагадала дітям про правила поведінки у лісі та познайомила учнів з саморобною книжечкою Молнара Артемчика. 
Окрім саморобної книжки про ліс, звірей, відпочинок та любов до природи, учням 3А класу та бібліотеці гімназії, Ірина Попович, фахівець з екологічної освіти НПП «Зачарований край», від імені парку, подарувала книжки від Європейського Товариства Дикої природи EWS під назвою «Дика п’ятірка» про диких звірів, їх життя та існування з людьми, буклети про парк, та закладки із наклейками від FSC. І.Попович розповіла дітям про особливості тваринного та рослинного світу парку та запросила малечу на відпочинок в гості до НПП «Зачарований край». Також фахівець з екологічної освіти парку Ірина Олександрівна Попович ознайомила дітей 3А класу з сертифікацією лісової продукції від FSC, про стале використання лісових ресурсів та їх збереження, а також про цінність FSC, щоб підвищити обізнаність та заохотити людей шукати продукти з логотипом FSC на полицях магазинів, роблячи відповідальний вибір на користь лісів. Разом з дітьми обговорили про  взаємозв’язок між людиною і природою, з чого складається навколишнє середовище, яке місце людини в природі. Діти залюбки обговорювали важливість лісів для нас; як важливо помічати зміни, які відбуваються у довкіллі.
Іршавські гімназисти пропагуватимуть та вестимуть здоровий спосіб життя, який вміщує розуміння здорового харчування, активного відпочинку та бережливого ставлення до довкілля.