• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

Збережи ялинку


 Шановні краяни, діти, освітяни! 
 
 З початком зими розпочинається підготовка до новорічно-різдвяних свят! Це приємний час для роздумів, підведення підсумків, отримання бажаних подарунків під ялинкою! 
 
 Зустріч Нового року традиційно пов’язана в житті багатьох людей із зеленою красунею. Проте, на жаль, ми рідко замислюємося над тим, що наше бажання прикрасити ялиночкою свою оселю, завдає природі чималої шкоди. 
 
 Задовольняючи звичайні забаганки, що називаються традицією, під сокирою зникають цілі квартали лісу, який міг би насичувати атмосферу киснем, добре поглинати шум та служити фільтром від пилу. Прикро бачити, що вже на початку січня деревця ялини чи сосни викинуто на смітник, як непотрібний мотлох. 
 
 Отож, щоб зберегти хвойні дерева, щороку в Україні протягом багатьох років проводяться різноманітні природоохоронні акції, спрямовані на збереження зеленого багатства України – хвойних лісів. Адже на заміну їм оселю можна прикрасити оригінальними новорічними композиціями. А щоб в кімнаті відчувався аромат хвої, достатньо однієї-двох гілочок ялинки чи сосни. А ще, кожен з нас може виростити хвойне дерево самостійно. І кожного року його прикрашати, зробивши велику користь для природи і для себе. Зробіть свій внесок в збереження природи – виростіть ялику самостійно.
 
 Єдиний у нашому районі природо-заповідний об`єкт – національний природний парк «Зачарований край» оголошує природоохоронну акцію «ЗБЕРЕЖУ ЯЛИНКУ!» у період з 02.12.2019 р. до 16.12.2019 р.
 Природоохоронна акція «Збережу ялинку», започаткована НПП «Зачарований край» закликає громадян Іршавщини, освітян, неурядові організації, органи державної влади та місцевого самоврядування, засоби масової інформації та всіх небайдужих зробити свій внесок у припинення винищення хвойних дерев.
 
 Для участі в конкурсі необхідно: створити до Новорічних свят альтернативну еко-ялинку власними руками або новорічний букет.  Сфотографувати виготовлену роботу та надіслати на нашу адресу або на електронну пошту, або принести (прислати) до нас готові роботи.
 
 Останній термін подачі конкурсних робіт – 16 грудня 2019 року. Роботи подавати за адресою НПП «Зачарований край»: Іршавський р-н, с. Ільниця, вул. Партизанська б/н, 90130 (адмінбудівля), або надсилати на електронну пошту email: info@nppzk.info (тел/факс. 03144 79002, 79802.
 
 При подачі робіт потрібно вказувати: прізвище, ім’я, по-батькові автора, місце проживання та навчання (школа, клас).
 
 На переможця чекає нагорода!!!