• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

Відпочинок у НПП «Зачарований край», поєднаний з пропозиціями співпраці та партнерства!


Працівники НПП «Зачарований край» звикли до того, що майже щотижня до парку приходять відпочивати звідусіль туристи як одноосібно, так і з групами, сім’ями чи колективами. Цієї суботи, 5 серпня, один з унікальних об’єктів парку – урочище Смерековий камінь відвідала група ділових людей з Ужгорода та Мукачева зі своїми сім’ями. Це була ознайомлювально-пізнавальна екскурсія на території парку «Зачаро́ваний Край» за маршрутом «с. Новоселиця – ур. Смерековий камінь» за участі групи активістів представників громадських організацій: БФ ”Доторкнись життя”, ГО “Моє Закарпаття”, представника державної служби зайнятості  та представника мас-медіа ЗакІППО.
Разом з працівниками парку Іриною Попович, фахівцем з екологічної освіти та Ганною Бойко, інженером з ОП та ТБ, у супроводі Василя Куруца, інспектора з охорони ПЗФ Підгірнянського лісництва пройшли майже 13 кілометрів пішки лісовою зоною до Смерекового каменю. 
З мукачівськими учасниками експедиції: Олегом Енським, директором БФ «Доторкнись життя», своїм замом Лорі Фей Енською та колегою з фонду  Василем Різак дорогою обговорили плани на майбутнє – про приїзд дітей-сиріт та дітей з неблагополучних сімей до парку.  
З працівником мас-медіа Закарпатського ІППО Тетяною Ромочуською  обговорили можливості організації подальших екскурсій для дітей м. Ужгорода, обмінювалися досвідом з еклогоічного навчання дітей, а з представником державної служби зайнятості Федором Ромочуським ділилися планами про налагодження партнерських відносин із вітчизняними та закордонними партнерами,  зокрема, він запропонував долучитися до участі у транскордонному проекті PL-BY-UA  2014-2020.
З головою правління ГО «Моє Закарпаття», Наталією Степановою домовилися заключити партнерську угоду про співпрацю для налагодження взаємовідносин та подальшої співпраці у сфері туризму, екологічної освіти дітей, знайомства з природними об’єктами краю.
Окрім налагодження ділових відносин гості ознайомилися з флорою та фауною парку, побачили рідкісний вид гриба “смердючки”, різноманітну рослинність, милувалися холодними джерельцями з прозорою кришталево-чистою водою, дуже холодною та смачною! 
Суботні відвідувачі залишили приємні відгуки про подорож: «Купа вражень, позитиву, командної роботи (діти допомагали один одному та навіть дорослим долати непрохідні території лісу). Після складного переходу (7,60 км) — такий очікуваний відпочинок, приготування бограчу, смаженої картоплі з салом  та шпикачками!». 
Учасники екскурсії щиро дякували керівнику І.М. Піняшко та працівникам парку І.Попович, В.Бойко та В.Куруц, які супроводжували групу учасників екскурсії, за розроблений маршрут та цікаву розповідь про пам’ятки парку, флору та фауну, а також за надану можливість добре відпочити: «Чудово було гуляти в лісі, розглядати неймовірні пейзажі та дерева, які майже сягали неба. Було таке відчуття, наче ми потрапили в якусь паралельну реальність, яка зовсім не схожа на буденний  світ. Вражень від відпочинку залишилось на все життя. Тут є все для душевної релаксації та відсторонення від кам'яних джунглів наших міст !
Ми ще обов'язково до Вас приїдемо. «Зачаро́ваний край», – тут просто ЧУДОВО!!!».