• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

У НПП «Зачарований край» створено шкільне лісництво на базі школи-інтернату


 НПП «Зачарований край» багато уваги приділяє навчанню і вихованню підростаючого покоління: надає теоретичні і практичні знання з основ лісівництва, дослідницької роботи, екологічного виховання та організації змістовного дозвілля на базі лісництв парку. Як відомо, національний парк «Зачарований край» співпрацює з трьома учнівськими лісництвами: Ільницьким, Підгірнянським та Осійським.
 
 Нещодавно дружня сім’я юних природолюбів НПП «Зачарований край» поповнилася: з метою виховання в учнів бережного відношення та любові до природи, пізнання теоретичних навичок у вирощуванні лісу на базі Ільницької загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст.. започатковано нове учнівське шкільне лісництво.
 
 Працівники парку – заступник директора з наукової роботи І.Ф. Шишканинець та фахівець з екологічної освіти І.О. Попович на зустрічі з директором школи-інтернату Т.В. Олексій та координатором діяльності учнівського лісництва М.В. Зем’янською обговорили програму, за якою навчатимуться діти. Разом із пакетом необхідних документів, методичних рекомендацій та напрацювань працівники парку подарували навчальний посібник (курс для учнів шкільних лісництв) «Лісовий буквар» /Гербут Ф.Ф./
 
 Учительський колектив разом з учнями школи-інтернату постійно відгукуються на заклики лісівників парку у допомозі прибирати ліси від сміття, проводять еколого-просвітницьку роботу серед дітей і дорослих, долучаються до масових еколого-освітніх заходів та акцій: «Майбутнє лісу у твоїх руках», Година Землі», «Годівничка», «Чисте довкілля».