• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

У НПП «Зачарований край» провели чергове засідання НТР


12.10.2017р. у НПП «Зачарований край» відбулось чергове засідання новообраного складу науково-технічної ради (НТР). Новообраний склад НТР у кількості 17 осіб затверджений наказом №323 від 31.07.2017 р. Держлісагенства України. 
Засідання НТР проводив голова, директор НПП «Зачарований край» Піняшко І. М., за участі двох заступників Шишканинця І.Ф., Потіша Л. А. та 10-ти членів.
На порядок денний винесено такі питання:
1. Створення бюро НТР.
2. Звіт науковців сумісників парку за проведену роботу в поточному році.
3. Розгляд листа Мінприроди «Про оптимальну чисельність диких тварин».
4. Різне.
По першому питанню порядку денного виступив директор парку Піняшко І. М., який запропонував обрати бюро Ради у кількості 5 осіб, які є членами ради та працівниками парку. Бюро Ради створюється з метою оперативного реагування на явища та події які можуть мати місце у парку. Про всі прийняті рішення бюро Ради в обов’язковому порядку повідомляє на черговому засіданні Ради.
По другому питанню – про пророблену роботу в поточному році – виступали науковці-сумісники парку, 
По третьому питанню виступив заступник директора з наукової роботи парку, кандидат с.-г. наук Шишканинець І. Ф., який зачитав лист Мінприроди «Про оптимальну чисельність диких тварин» і запропонував колективно надати відповідь на ряд важливих питань зазначених у листі.
У «різному» виступив головний лісничий парку Феннич В.С., який запропонував розглянути проект ліміту на використання природних ресурсів у межах НПП «Зачарований край» на 2017 р. та зазначив, що парком підготовлено всі обґрунтовуючі матеріали для затвердження ліміту в Мінприроди.
У розділі «різне» також виступив директор парку Піняшко І. М., який запропонував членам Ради внести пропозиції щодо відзначення професора Комендара В. І., який приймав активну участь у створенні парку. Однак члени ради відзначили, що дане питання потребує обговорення і може бути прийняте на наступному засіданні НТР.
У підсумку, директор всім подякував за участь та повідомив, що наступне засідання (підсумкове за 2017 р.) відбудеться, орієнтовно, в кінці грудня, на початку січня, про яке буде повідомлено в обов’язковому порядку.