• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

У гості до НПП «Зачарований край» прийшли найменші школярі Дубрівської ЗОШ І-ІІІ ст.


Сьогоднішній день для найменших школярів Дубрівської ЗОШ І-ІІІ ст. запам’ятається надовго – учні 1-4 класів, разом зі своїми класними керівниками Біров М.І., Шершун О.В., Кляп О.В. та Галас В.М., гостювали у НПП «Зачарований край». Діти побували у парку вперше, тому все було цікавим і захоплюючим. У адмінбудівлі працівники «Зачарованого краю» розповіли дітям про національний парк, його історію, про Червонокнижні види флори і фауни парку, про унікальні об’єкти та найбільш поширених тваринних мешканців нацпарку. 
Дітям цікаво було побачити наочний стенд про терміни розкладення викинутого сміття. Найбільш вразив час розкладання скла – тисяча років, пет-пляшки і тетра-пак – 200 років, консервна банка і цигарка з фільтром – понад 15, звичайний маленький пластиковий келих – 70 років, а викинута в лісі жуйка, яку так полюбляють усі діти – розкладається від 50(!) років! Вражені побаченим, маленькі школярі пообіцяли, що будуть з обережністю відноситися до навколишнього середовища і викидати сміття лише у смітники. 
Щоб діти не нудьгували, фахівці парку з еколого-освітньої діяльності І.О. Попович та з рекреації М.В. Цільо проводили тематичні бесіди про лісових звірів, розповідали цікаві легенди про тварин і грали у розважальні ігри про ліс та існування тварин у лісі. 
У відкритому дерев’яному «Зеленому класі» усі мали змогу провести короткі навчання з лісової педагогіки; діти читали і обговорювали навчальні еко-освітні книжки й буклети, вигадували різні історії про добрих лісових звірів, розповідали цікаві легенди. Цікаві факти про тварин школярі узнали розглядаючи інтерактивно-освітні об’єкти, встановлені на подвір’ї парку. 
За доброю традицією маленьких гостей пригостили чаєм із лісових трав. Директор парку І.М. Піняшко подарував для шкільної бібліотеки Дубрівської ЗОШ І-ІІІ ст. освітній журнал про життя та існування диких тварин і дикої природи; побажав дітям бути здоровими і запросив прийти ще раз в гості, коли трохи підростуть, щоб побачити справжню, неповторну природу «Зачарованого краю»…