• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

НПП «Зачарований край» проводить екологічні заходи у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»


 Сьогоднішній весняний день для працівників НПП «Зачарований край» був особливо насичений: у рамках проведення Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» проведені теоретичні та практичні заходи з підростаючим поколінням. 
 
 О першій половині дня до парку завітали студенти 2 курсу ДВНЗ НЛТУ України Закарпатського лісотехнічного коледжу (м. Хуст) зі своїми керівниками практики В. В.Шпір та О.Г.Севостьянчик.  
 
 З юними екологами працівники парку провели ознайомчі бесіди: т.в.о. директора НПП «Зачарований край» В.С. Феннич розповів про особливості природо-заповідного фонду нашого краю та, зокрема, про особливості нацпарку «Зачарований край», який підпорядкований Агентству лісових ресурсів України. 
 
 Науковець парку В.В. Лутак доповнив розповідь про Червонокнижні флору і фауну парку, про унікальні об’єкти та встановлені туристичні маршрути. 
 
 Фахівець з екологічної освіти  І.О. Попович ознайомила студентів з інформаційними стендами, на яких вказано наслідки забруднення лісів, а також про екологічну акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка наразі триває, запросила долучитися до цієї акції: у своїй місцевості прибрати забруднені потічки, парки, ліси, організувати висадку дерев тощо.  
 
 У рамках практичної  частини акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» працівники парку разом з вихованцями Ільницької ЗОШ-інтернату  під керівництвом М.В. Зем`янської  висадили вісім видів деревно-чагарникових порід аборигенних та інтродукованих видів: тис ягідний, кипарисовик Лавсона, ялиця бальзамічна, ялиця велична, кизильник горизонтальний, бересклет японський, сосна гімалайська, ялина сербська. Посадку дерев провели біля встановленої каплички  у центрі села на прохання церковної громади та селищної ради с. Ільниця. 
 
 Працівники НПП «Зачарований край», організовуючи та проводячи заходи Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», підвищують рівень екологічного виховання учнівської молоді,  а також інформують місцеве населення, жителів навколишніх сіл про проблеми збереження лісів, відроджуючи традиції дбайливого ставлення до лісових багатств Карпат.