• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

НПП «Зачарований край» організував цикл заходів до акції FSC - 2017!


Сьогодні все більшої популярності набирає відповідальність: відповідальність у відносинах, відповідальність у здоровому способі життя чи побуді, відповідальність у збереженні природи й довкілля, відповідальність у використанні лісів. Саме з метою підвищення обізнаності щодо відповідального управління лісами, як кращій альтернативі сталого використання лісових ресурсів та збереження наших лісів, а також надання відповідної інформації підростаючому поколінню про роль лісів в нашому повсякденному житті та задля поширення інформації щодо схеми сертифікації FSC в цьому процесі, працівники НПП «Зачарований край», за дорученням директора парку І.Піняшко, у період з вересня по жовтень провели цикл заходів. 
У неділю, 1 жовтня у центрі міста Іршава, у рамках відзначення Дня міста та з нагоди віднесення пралісів НПП «Зачарований край» до ЮНЕСКО, фахівець з еколого-освітньої діяльності парку Ірина Попович разом з іншими працівниками парку та учнями Осійського шкільного лісництва розмістили робочі столи з інформацією про парк, про стале використання лісових ресурсів та збереження наших лісів, а також про цінність FSC, щоб підвищити обізнаність та заохотити людей шукати продукти з логотипом FSC на полицях магазинів, роблячи відповідальний вибір на користь лісів. До уваги громадян, дітей та всіх бажаючих працівники НПП «Зачарований край» у формі гри, конкурсу та екологічної естафети провели масштабний відкритий захід, у якому кожен бажаючий, зацікавлений у питанні збереження лісів, долучився до FSC акції. Разом з майже півтисячною аудиторією маленьких любителів лісу працівники НПП «Зачарований край» провели цікаві та розважальні ігри екологічного спрямування, організували захоплюючі конкурси, загадували загадки про звірів та ліс! Разом з дітьми робили закладки для книг, маски звірів, сувеніри з природних матеріалів. Кожен учасник отримав приз від НПП «Зачарований край»: екологічні медальйони, буклети, розмальовки, а від команди FSC – закладки для книг, наклейки й магніти із зображенням звірів та  блокноти для малювання.
Також у рамках проведення екологічної акції FSC – 2017 працівники парку (фахівець з еологічної освіти І.Попович, інженери з рекреації, природокористування та ОП та ТБ М.Цільо, М. Матіко та Г.Бойко разом з учнями Ільницького, Осійського та Підгірнянського шкільних лісництв провели бесіди, уроки «FSC і я», «Людина і природа», «Що таке ліс? Взаємозв’язки в природі». Працівники парку розповіли учням з ким працює FSC та що вони роблять; розв’язували кросворди з маркування FSC та виконували вправи «10 чудових причин шукати логотип FSC»; у формі квесту допомагали дітям виявити взаємозв’язок між людиною і природою, з чого складається навколишнє середовище, яке місце людини в природі. Діти залюбки обговорювали важливість лісів для нас; як важливо помічати зміни, які відбуваються у довкіллі і як ми на них впливаємо, переглядали та обговорювали відеоролики, рекомендовані сайтом FSC.
За допомогою проведених уроків та перегляду відео діти сформували нове поняття – «екологічна поведінка». 
Повчальні та потрібні для дітей екологічні уроки працівники НПП «Зачарований край» завантажили із сайту FSC, разом з дітьми провели їх у класах і на згадку зробили кілька цікавих фото, з якими люб’язно поділилися на сайті НПП, на сайті FSC та на сторінках у Facebook.
Але на цьому екологічна акція з FSC та працівниками НПП «Зачарований край» для дітей шкільних лісництв не завершилася. Ми уважно стежитимемо за новинками на сайті FSC, щоб провести ще 6 навчальних уроків на тему відповідального лісоуправління та сталого користування лісовими ресурсами і обов’язково розмістимо на сайтах інформацію і фотозвіт наших захоплюючих історій про збереження лісів, щоб ще більше людей дізналися про те, чому важливо купляти продукти з логотипом FSC на полицях магазинів, роблячи відповідальний вибір на користь лісів, з турботою про наше майбутнє.