• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

НПП провів районний екологічний захід приурочений до Міжнародного дня лісів та Години Землі


НПП «Зачарований край» у п’ятницю, 23 березня, у черговий раз провів екологічний захід приурочений до Міжнародного дня лісів (21 березня) та Години Землі (24 березня) «Година Землі 2018 – зв'язок з природою Планети».
 Цього року участь у заході узяли учні шкільних лісництв НПП «Зачарований край»: Ільницьке, Осійське та Підгірнянське, вихованці Ільницької школи-інтернату та учні Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею. 
 Традиційно, усіх присутніх привітали ведучі: Марічка Мудранинець (учениця Осійського шкільного лісництва) та Антоній Алмашій (учень Іршавської гімназії), які передали слово заступнику директора з наукової роботи НПП «Зачарований край» І.Ф. Шишканинцю. Іван Федорович розповів про роботу парку в напрямку збереження природи, зокрема лісів, адже питома вага вкритих лісовою рослинністю ділянок парку досить висока і складає майже 98 % площі лісових земель. При цьому на території  парку збереглися праліси та старовікові букові ліси, які не зазнали істотного антропогенного впливу і у 2017 р. були віднесені до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 
 Фахівець з екологічної освіти парку І.О. Попович розповіла про умови підтримки міжнародної кампанії Година Землі, зокрема про участь НПП «Зачарований край» у проведенні масштабної всеукраїнської соціально-екологічної кампанії Година Землі, яка покликана дізнатися більше про біорізноманіття нашої Планети. Також Ірина Олександрівна зачитала лист-подяку від координатора освітніх проектів WWF Тетяни Карп`юк за активну агітацію Години Землі та чергове приєднання до всесвітньої екологічної ініціативи. 
 Учні Ільницького шкільного лісництва (кер. Янчій Г.М.) інсценували екологічну казку про збереження довкілля, а вихованці Ільницького інтернату виконали пісню «Моя земля» про любов до природи і її збереження. Зацікавили своїм виступом учні шкільних лісництв Підгірнянського (кер. Щока Л.І.) та Осійського (кер. Митровцій Л.В.), у яких учні «вирішували» проблеми забруднення навколишнього середовища і показували до яких глобальних катаклізмів можуть призвести необдумані дії людей, якщо вчасно не зупинитись! Змістовною підтримкою екологічної акції «Година Землі 2018 – зв'язок з природою Планети» був виступ учнів Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею (кер. Гелей Н.М. та Палош Т.М.). Також у гості завітали учні 3А класу Іршавської гімназії, які виконали малюнки та декламували вірші про природу і її збереження. 
 Наостанок усіх дітей пригостили чаєм з печивом, а за малюнки, виконані вірші та за активну участь у екологічних виступах усіх, хто долучився,  нагородили цінними призами! І звичайно – спільне фото на згадку. 
 Свято завершилося, а берегти природу потрібно продовжувати!