• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

«Майбутнє лісу у твоїх руках».


 У рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» яка проходить з 21 березня по 22 квітня. Мета акції залучити шкільну молодь для створення та відновлення лісових насаджень щоб виховувати бережливе ставлення до лісу.
 
 Вчора, 4 квітня, на території  НПП «Зачарований край»  пройшла чергова акція «Майбутнє лісу у твої руках». Щороку до таких подій долучаються шкільні лісництва, цього разу було залучене Ільницьке шкільне лісництво Ільницької ЗОШ інтернат I-III ступенів. На території установи знаходиться невеликий  розсадник. Керівник установи розповів як вирощують  сіянці деревних та чагарникових порід у відкритому ґрунті. 
 
 Головним завданням вирощування сіянців є одержання високоякісного садивного матеріалу для лісорозведення, штучного лісовідновлення та пересаджування в шкілки розсадника для дорощування. Сам процес передбачає проведення наступних робіт: основний та передпосівний обробіток ґрунту, сівбу насіння дерев і чагарників, догляд за посівами до появи сходів, догляд за сходами та сіянцями, інвентаризація сіянців, викопування та зберігання садивного матеріалу. 
 
 Потім учні разом з працівниками   провели  посів насіння таких порід: дуб червоний, дуб звичайний, горіх чорний, ялиця біла, ялина звичайна, ясен звичайний і павловнія, а також висаджено саджанці ясен білоцвітний,  мандарин дикий, яблуня Недзвецького. Директор НПП «Зачарований край» Феннич Василь Степанович показав як щепляться рослини, зокрема було прищеплено сакуру. Також черенкувалися ялівець, туя західна, кипарисовик Лавсона.