• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

ЮНІ ПРИРОДООХОРОНЦІ ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО НАРОДНИХ ТРАДИЦІЙ


 Учні Осійського шкільного лісництва більшість своїх практичних занять проводять в лісі. Це вивчення видового складу лісу, збір насіння дерев і кущів, фотографування цікавих моментів в житті тварин, рідкісних рослин і тварин. 
 
 Юні лісівники досліджували маршрути промарковані фахівцями НПП «Зачарований край», знайомилися  з інформаційними стендами. А цього весняного теплого дня учні вирішили продовжити знайомство з туристично-рекреаційним напрямом роботи національного парку і вирушили на екскурсію в урочище «Кам’янка», куди постійно приїжджає багато туристів. 
 
 Що приваблює людей у наші краї? Чим можуть учні долучитися до корисної справи?
 
 В  Кам’янці працюють приватні сільські садиби, до однієї з яких запросила учнів господиня  Петровцій Оксана Михайлівна. Вчителі та учні побачили давній, ніби з книги, ткацький верстат, або кросна, на якому були насновані нитки. В цій основі уже проглядався майбутній малюнок, поруч стояла корзинка з паличками, на яких була намотана тканина, з якої ткались доріжки – покрівці. Оксана Михайлівна посадила за верстат найбільш зацікавлену ученицю Аліну Богаченко, яка виконала декілька ткацьких рухів. Діти дізналися, що туристи завжди цікавляться народними виробами,охоче купують такі доріжки. На таких кроснах можна ткати і біле полотно, і вироби з вовни. До речі, для отримання вовни в садибі завели овечок.
 
 Вчителька П’ятак Н.В. нагадала дітям, що треба берегти давні речі, а така річ як кросна може дати поштовх  для майбутньої професії. Адже багато майстрів,народних художників виготовляють надзвичайно красиві рушники, дорогі гобелени на таких верстатах.
 
 Дівчата відмітили,що тепер навіть на показах високої моди дуже популярні мотиви етностилю. Особливо цікаві накидки, виткані з вовни. Швидко пройшли дві години в лісовій садибі.
 
 Дорогою додому учні гомоніли скільки роботи є в лісі, котра принесе користь людям, які цікавляться нашим краєм. Серед них не тільки українці а й іноземні туристи.