• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

До акції «Збережемо первоцвіти» долучилися Іршавські гімназисти


  На календарі весна, а, отже, час цвітіння квітів! З під снігу вже пробиваються перші паростки підсніжників, шафранів,  пролісків. Звичайно, хочеться таку красу зірвати. Проте зірвані лісові квіти дуже швидко зів`януть, а ще, як відомо всім,  первоцвіти віднесені до Червоної книги України, тому пильно охороняються. Тому працівники НПП «Зачарований край» проводять природоохоронну екологічну акцію «Збережемо первоцвіти», про умови якої ми писали на сторінках нашого сайту та у ЗМІ. 
 
 
  Першими до природоохоронній акції «Збережемо первоцвіти» відгукнулися дирекція та учительський склад Іршавської гімназії (дир. Онисько Н.Ю.). Маленькі учні других та третіх класів уважно слухали розповідь фахівця з екологічної освіти НПП «Зачарований край» І.О. Попович про охорону первоцвітів та умови проведення цієї акції. Інженер з ОП та ТБ НПП «Зачарований край» Г.В. Бойко розповіла про правила поведінки у лісі,  представила презентації про національний природний парк «Зачарований край», про види первоцвітів, розповіла легенди, пов’язані з назвами первоцвітів. 
 
 
  На завершення працівники парку провели майстер клас з виготовлення підсніжників, шафранів, пролісків з пап’є-маше, щоб кожен учень зміг отримати задоволення від квітів, навіть не зриваючи та не нищачи їх. Справитися із виготовленням штучних квітів працівникам парку допомагали присутні вчителі гімназії: класні керівники Гельбич В.В., Глеба Н.І., Щока М.С.,  вихователі ГПД Петрішко Н. В. та Дубішко М.С., а також педагог-організатор гімназії Артиш І.С. за участі заступника директора з виховної роботи Ваш Я.І. 
 
 
  З нагоди, закликаємо всіх долучатися до збереження Червонокнижних весняних квітів та приєднатися до участі в акції «Збережемо первоцвіти».
 
 
  Нагадуємо, що у рамках акції пропонуємо провести такі дитячі конкурси: 
- на написання кращого реферату, у якому буде подано опис дітей про їх роботу з охорони первоцвітів.  Зміст реферату полягає у висвітленні розуміння дітей важливості та необхідності збереження первоцвітів, захист їх від знищення, у першу чергу з метою торгівлі. Реферат можна доповнювати малюнками, фотографіями квітів-первоцвітів. 
 
 
- на кращий плакат, стінгазету з фотоматеріалами (для дітей 9-13 років, можна колективну роботу) даної тематики (формат А1 (ватман).
 
- на кращу творчу роботу (твір, казка, оповідання, легенда (у друкованому вигляді).
 
- на кращу агітаційну листівку або виготовлення макету пропагандистського буклету (в довільному форматі).
-
  Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в акції і зробити свій внесок в охорону первоцвітів! 
 
  Матеріали просимо надсилати або приносити до 30 березня 2018 р. за адресою:с.Ільниця, вул. Партизанська б-н, НПП «Зачарований край», тел.: 0314479002 або з’єднатися з фахівцем еколого-освітньої діяльності НПП «Зачарований край» за тел.. 0673118900.