• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

Діти з відпочинкового табору «Водограй» побували у НПП «Зачарований край»


 Сьогодні знову гості у «Зачарованому краї» - до нас прийшли діти літнього табору «Водограй» Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею разом з керівниками загонів Гелей Н.М., Палош Т.І та Лендєл Н.І.
 
 Про Чевонокнижні та рідкісні види тварин і рослин, які є у НПП «Зачарований край» розповів науковець В.В. Лутак. 
 
 Інженер з Тб і ОП Г.В. Бойко повідала про протипожежну безпеку та правила поведінки у лісі.
 
 Для сьогоднішніх гостей з табору «Водограй» фахівець з екологічної освіти парку І.О. Попович провела цікаві, змістовні бесіди про охорону природи, про особливості національного парку, про важливість збереження тваринного і рослинного світу. 
 
 Повчальною та стала розповідь про забруднення навколишнього середовища, необхідність сортування сміття, терміни розкладання пластику, скла, поліетилену , паперу у природному середовищі на прикладі стенду «Ліс - не смітник».  
 
 Діти брали участь у  інтерактивних іграх: «Білочка», «Звірі в лісі», «Лісова естафета», «Нагодуй пташеня»; розв’язували кросворди, малювали звірів та природу, переконували своє бачення важливості певної рослини чи тварини у грі «Шишкофон: якби я був/була твариною/рослиною…», обговорювали життя диких тварин вовка, ведмедя, рисі та шакалів у природі та їхнього співіснування з людиною. 
 
 За правильні відповіді на завдання та найбільш активним учасникам подарували освітні журнали «Дика п’ятірка» від Європейських партнерів Дикої природи EWS. 
 
 На завершення подорожі у парк – спільне фото на згадку та обіцянки дітей берегти і примножувати природу!