• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

Діти і НПП «Зачарований край» на святі лісівників в Ужгороді


Цього року в Ужгороді, у суботу, 16 вересня, відбулося велике свято лісівників краю. Це показовий фестивальний захід людей, професія котрих одна з найважливіших на Землі. Щоденна праця в усі пори року за будь-якої погоди покликана примножувати зелене багатство планети – легені Землі. 
На святі лісівників, яке організували представники екологічних НГО та Закарпатське ОУЛМГ, гості, відвідувачі та власне самі лісники мали змогу бачити результати щоденної роботи лісників, обмінятися досвідом, спробували побачити щоденну роботу і життя лісників. 
Та найбільш цікавим і насиченим фестиваль про  працівників лісу став для найменших відвідувачів. Для дітей тут було представлено різноманітні ігри, майстер-класи, естафети, конкурси, розваги. Малята власноруч мали змогу змайструвати справжні шпаківні, кожен бажаючий фотографувався біля опудал лісових звірів чи на крутому мотоциклі, діти залюбки дозволяли  розмалювати  свої личка казковими метеликами і квітами. 
Кожне лісництво представляло своє бачення роботи лісівників, а національний природний парк «Зачарований край», котрий також у підпорядкуванні Закарпатського ОУЛГ, підготував спеціальну програму для найменших відвідувачів свята: цікаві захоплюючі ігри, розваги, розмальовки, загадки, завдання, участь у естафеті, рухливі ігри з попадання шишок у дерев’яну білочку та багато цікавого іншого. 
Відповідальна за організацію та роботу на святі Ірина Попович, фахівець з екологічної освіти нацпарку запросила дівчаток, учениць  Осійського шкільного лісництва (керівник Митровцій Л.В.), щоб допомагали при роботі з найменшими відвідувачами свята. Дівчатка Маріка Мудранинець та Вероніка Король разом з Антонієм Алмашій (учень Іршавської гімназії) супроводжували марш працівників НПП «Зачарований край». А Марічка Юріна та Олександра Березнай, котрі допомагали торік на святі у Хусті, розважали дітей загадками, поклейками, розмальовками, проводили ігри та нагороджували символічними медалями. 
Здавалося б на Святі лісників, що могло б бути цікавим для дітей? Та завдяки вдало продуманому сценарію найменші відвідувачі Боздошського парку цієї суботи також стали цінителями та любителями  лісу! А найбільш приємно те, що з дітьми-відвідувачами гралися і займалися теж діти, учні шкільних лісництв, юні гуртківці-екологи тощо.  Адже у формі ігор та розваг, малюнків та лісової естафети діти, які живуть у місті, збагатили свої знання про ліс, про його функції, про лісових звірів та рослини. Гадаю, після такого «дотику до природи» професія лісівника стане більш популярною, а любити ліс стане модним для найменших громадян нашого зеленого краю!
Директор НПП "Зачарований край" І.Піняшко висловлює щиру подяку справжнім любителям лісу, майбутнім лісівникам - ученицям Осійського шкільного лісництва Марійці Юріна, Олексанрі Березнай, Марійці Мудранинець, Вероніці Король та Антонові Алмашій за підтримку і участь у святі лісівників краю.