• --
  • :
  • --
  • |
  • року



Архів новин Пошук новин RSS


< Попередня новина

Букові праліси НПП «Зачарований край» віднесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО


  25 січня 2018р. в приміщенні великої зали Рахівської РДА, м. Рахів відбулись урочисті заходи, присвячені включенню нових українських ділянок букових пралісів і старовікових лісів до складу об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи» відповідно до рішення, прийнятого 7-го липня 2017р. на 41-ій сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в м. Кракові.
  В урочистостях прийняли участь керівники Рахівської адміністрації та райради, керівники національних природних парків: «Зачарований край», «Синевир» та «Подільські Товтри» і природних заповідників «Горгани» та «Розточчя», науковці Карпатського регіону, громадськість та засоби масової інформації.
  По завершенню урочистостей учасників зібрання привітали учасники художньої самодіяльності будинку культури м. Рахів.
  В цей день також відбулось засідання Національної керівної групи транснаціонального об’єкта всесвітньої спадщини «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи» в рамках підсумкового семінару за результатами процесу розширення об’єктів Всесвітньої спадщини в Україні.
  На засіданні Національної керівної групи з доповідями виступили: Клід В.В. директор Департаменту екомережі та природно заповідного фонду Мінприроди, Проць Б.Г. природоохоронний координатор WWF в Україні, Покиньчереда В.Ф., заступник начальника відділу науково-дослідної роботи та міжнародної співпраці Карпатського біосферного заповідника, д.б.н. заступник директора з наукової роботи Карпатського біосферного заповідника Гамор Ф.Ф. та інші учасники.
  Слід відзначити, що НПП «Зачарований край» отримав сертифікат ЮНЕСКО «Букові праліси», які знаходяться в підпорядкуванні ЗОУЛМГ, Агентства лісових ресурсів України.
  Учасники засідання висловили вдячність науковцям, експертам, громадськості за титанічну роботу, проведену в напрямку номінації пралісових екосистем Карпат, віднесеної до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.